Založba Turistika

Založba Turistika je specializirana založba. Že vse od začetka, je usmerjena v turistično literaturo, ki izrazito prevladuje v založniškem programu. Ta je skoraj v celoti posvečen predstavitvi Slovenije in njenih naravnih ter kulturno zgodovinskih vrednot.

KAJ DELAMO?

BLOG

KNJIGE

VIDEO

Kontakt

Blog

Blog – Spremljajte naše delo in potepanja na enem mestu. Objave spremlja veliko fotografij in številni dokumentarni videi....

Naloži več
O knjigah

O knjigah

Knjige so preveden v številne tuje jezike. Namenjene so vsem tujcem in Slovencem, ki radi raziskujejo to lepo...

Naloži več

Video

Na tej strani so zbrane vse objave na Blogu, ki jih spremljajo številni video posnetki in dokumentarni filmi....

Naloži več

Vsebina knjig Založbe Turistika je splet informacij z različnih strokovnih področij, ki se med seboj dopolnjujejo tako, da čim bolj celovito predstavijo posamezne kraje in območja.
Naše knjige so namenjene vsem, ki radi raziskujejo in odkrivajo zanimivosti in znamenitosti Slovenije. V nekaterih knjigah in vodnikih so predstavljene le glavne in najpomembnejše točke, v drugih pa so kraji predstavljeni tako podrobno, da tudi domačini v njih najdejo marsikaj, kar doslej niso poznali.

O ZALOŽBI

Založba Turistika je družinsko podjetje. Seveda to ni nič posebnega, saj je večina malih podjetij v Sloveniji v družinski lasti, med zaposlenimi pa prevladujejo družinski člani. Pri Založbi Turistika ni nič drugače. Založbo sta 19. marca 1997 ustanovila Mira in Matjaž Chvatal. Vodita jo še danes.

kdo smo

Mira Chvatal

Poskrbi da izdelki založbe kar najhitreje pridejo na prodajne police. Se oglaša na telefon in rada prisluhne željam kupcev. Je večni optimist in ji je v največje zadovoljstvo, če ste zadovoljni z odnosom in produkti založbe.

Skrbi da je pri založbi vedno kaj novega. Je kreativen in mu nikoli ne zmanjka idej in načrtov za prihodnost. Je tudi dober organizator in potrpežljiv pri reševanju izzivov, ki jih njegovo delo prinaša. Včasih gre z glavo skozi zid; a vendar, kar si zamisli tudi izpelje.
Preberi več

BLOG IN VIDEO

Najino delo in najine poti lahko spremljaš na dveh Blogih, ki sta hkrati tudi vloga. Najini videi so pravi dokumentarci. Objavljava jih na Youtube na dveh različnih kanalih. 

Prvi Blog in video kanal sta posvečen Sloveniji in Slovencem. Vmes pa se najde tudi kaj iz tujine. Videi objavljeni na tem blogu in youtube kanalu so v slovenščini. 
Preberi več

Drugi Blog in video kanal pa pripovedujeta zgodbo o morju in morskim dogodivščinam. Vmes pa se najde tudi kakšen utrinek iz Slovenije. Ta vsebina je v angleščini.
Preberi več